AFYONKARAHİSAR HOCALAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Pansiyonlarımızı Güzelleştirmeye Devam Ediyoruz.

Müdürlüğümüzün "Pansiyonda, Evimden Bir Köşe" Projesi kapsamında Hocalar ÇPAL ve Hocalar YBO Kız Pansiyonlarımızı güzelleştirmeye, öğrencilerimizin kaliteli zaman geçirmesi ve ev ortamı gibi hissetmesi için çalışmalara devam ediyoruz.
Pansiyonlarımızı Güzelleştirmeye Devam Ediyoruz.

Proje Adı:                                     PANSİYONUMDA, EVİMDEN BİR KÖŞE

Proje Tanıtımı :

İlçemizdeki pansiyonlu okullarda barınma hizmeti verilen öğrencilerimizin pansiyonda daha kaliteli zaman geçirmeleri, daha nitelikli hizmet almalarını, daha mutlu, daha huzurlu, ev sıcaklığında ve aile şefkati içerisinde olmalarını sağlamak.

 

 

1-    Proje Yöneticisi: Ramazan KOYUNCU (İlçe Mem Müdürü),

Yelda KAPUKIRAN (Hocalar ÇPAL ?Pansiyon Md. Yrd.),

Ümit ARIKAN (Hocalar YBO ? Pansiyon Md. Yrd.)

2-    Telefon : 272 5512225-56

3-    Projenin Gerekçesi:

Dağınık bir yerleşime sahip olan ilçemiz coğrafyası, birçok öğrencimiz için eğitime erişim engeli teşkil etmektedir. Bu sebeple pansiyonlarımız, öğrencilerimizin eğitime erişimine katkı sağlayacak önemli unsurlardan biridir. Öğrencilerimizin bütün eğitim olanaklarından fırsat ve imkan eşitliği içerisinde yararlanmalarını sağlamaksa Müdürlüğümüzün en önemli sorumluluklarından biridir. Bu çerçevede değerlendirildiğinde pansiyonların fiziki durumlarının ve pansiyondaki hizmetlerin iyileştirilmesi son derece önem arz etmektedir.

4-    Projenin Amacı

Pansiyonlarda kalan öğrencilerimiz için; pansiyonlardaki yaşam alanlarını severek ve isteyerek kullanacakları/yararlanacakları mekanlar haline getirmek, pansiyon hizmetlerinin öğrencinin en az evindeki kadar ihtiyaca cevap verecek nitelikte ve kalitede olmasını sağlamak. Bu doğrultuda ilçemizdeki pansiyonları;  ülkemizin en iyi, en kaliteli, en yaşanası pansiyonları haline getirmek.

5-    Projenin hedefleri:

a)      Pansiyonların öğrencilerimizce tercih edilen yerler olmasını sağlamak.

b)      Pansiyonların, ev ortamını aratmayacak şekilde, aile sıcaklığının yaşandığı mekânlar haline gelmesini sağlamak.

c)       Pansiyonların tüm bölümlerinde (etüt, kütüphane, yatma bölümü, yemek salonu, mutfak, çamaşırhane, revir, bahçe, dinlenme odaları vb.) iyileştirme sağlamak.

d)      Pansiyonların öğrencilerin günün gerektirdiği şartlara uygun eğitim alması, sosyal ve kültürel yönden de ihtiyaçlarına cevap verebilecek ortamlar olarak düzenlenmesini sağlamak.

e)      Pansiyondaki öğrencilerimize toplu yaşama becerileri kazandırarak öğrencilerin özgüvenlerini pekiştirmelerini sağlamak.

f)       Pansiyonlarda boş kapasite kalmamasını sağlamak.

 

6-    Proje Çıktıları ve Başarı Ölçütleri :

a)    Öğrencilerimiz daha mutlu, özgüveni yüksek bireyler haline gelecektir.

b)   Bulundukları ortamın pozitif yansımalarıyla öğrencilerimizin akademik başarıları artacaktır.

c)    Evinden ve ailesinden uzakta olan öğrencilerin bu durumdan psikolojik olarak etkilenmelerinin önüne geçilecektir.

d)   Öğrencilerimiz uygun şartlarda kişisel ve sosyal gelişimlerini tamamlayacaklardır.

e)   Öğrencilerimizin eğitime erişimi noktasındaki engeller kaldırılmış olacaktır.

f)     Oluşturulan sosyal ve sportif alanlarla öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri sağlanacaktır.

g)    Öğrencilerimizde aidiyet hissine katkı sağlanacaktır.

h)   Sağlıklı, vatanperver, ilkeli, toplumsal değerleri benimsemiş bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlayacaktır.

i)      Pansiyonlarımız tam kapasite ile hizmet verecek, kamu zararının önüne geçilecektir.

7-    Projenin Hedef Kitlesi:

Yatılı öğrenim gören tüm öğrenciler, belletici/nöbetçi belletici olarak görev alan tüm öğretmenler, pansiyonlu okul yöneticileri, öğrenci velileri.

8-    Projenin İşleyişi:

a)      İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, Pansiyonlu okulların müdür ve müdür yardımcıları yönelik olarak proje tanıtımı ve detaylarını da içeren Pansiyon Yönetimi Semineri düzenlemesi.

b)      İlçe Milli Eğitim Müdürü başkanlığında, ilçedeki pansiyonlu okulların yöneticileriyle ayda en az biri defa olmak üzere, bir pansiyonlu okulda toplanarak yapılan iyileştirmenin yerinde görülmesi, yapılacak iyileştirmelerin ise planlamasının sağlanması. Aynı çalışmanın komşu ilçeler bünyesinde ilçe müdürlerince planlanması, periyodik zamanlarda bir pansiyonlu okulda toplanarak olumlu çalışmaların yaygın hale getirilmesi ve yapılacak iyileştirme çalışmalarının görüşülmesinin sağlanması.

c)       Belirlenecek takvim doğrultusunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan iyileştirmelerin tespitini yapmak, yapılacak iyileştirmelerin de planlanmasını yapmak amacıyla periyodik pansiyon ziyaretleri ve kontrollerinin gerçekleştirilmesi.

d)      Pansiyonlarda kalan öğrencilere barınma koşullarını değerlendirecekleri anketler yapılarak mevcut durumun analizinin sağlanması.

e)      İlçe müdür/şube müdürlerince ilimizdeki pansiyonların mesai saatine bakılmaksızın denetimlerinin yapılması.

f)       Okul yönetimlerince pansiyon zeminlerinin laminant parke ve yolluk kaplanması, yatma bölümlerinde terlikle dolaşılmasının sağlanması yönünde çalışmalar yürütülmesi.

g)      Okul yönetimlerince her pansiyonda öğrencilere ev ortamı rahatını sunacak farklı büyüklükte ve farklı işleve sahip yaşam alanları oluşturulması, geliştirilmesi

h)      Yemek hizmetlerinin her tür fiziki iyileştirmesi yapılmış yemek salonlarında sunulması, kullanılan araç gereçlerin de yemek salonlarına uygun özellik ve kalitede olmasının sağlanması. Metal tabak, sürahi ve bardak kullanımının sonlandırılması.

i)        Giderleri, Bakanlıkça tahsis edilen pansiyon ödeneğinden karşılanmak üzere; öğrencilerimize verilen sabah kahvaltısının çeşit ve niteliği arttırılarak açık büfe şeklinde sunulması. Ayrıca öğrencilere çalışma saatleri (etüt) ile yatma saati arasındaki süre içerisinde ara öğün sunumu yapılarak yaş gruplarına göre beslenme ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki uygulamaya ivedilikle geçilmesi.

j)        Belletici olarak görevlendirilen öğretmenlerin etüt saatlerinde öğrencilerle birlikte olması ve hiçbir sebeple pansiyondan ayrılmamasının sağlanması.

k)      Pansiyonun tüm birimlerinin daima temiz ve havalandırılmış, nevresim yastık kılıfı ve çarşafların sıklıkla yıkanarak gerekli hijyenin sağlanması.

l)        Yemek listelerinin ihtiyaç duyulan günlük kalori değeri dikkate alınarak diyetisyen ve öğrenci temsilcisinin katılımıyla oluşturulması.

m)    Öğrencilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemelerini sağlamak amacıyla; ısınma tertibatının düzenli olarak gözden geçirilmesi ve ideal oda sıcaklığının sağlanması.

n)      Pansiyon bütçesinin azami düzeyde öğrenci memnuniyeti için harcanmasının sağlanması.

o)      Pansiyon kapasitelerinin maksimum ölçülerde kullanılmasının sağlanması.

9-    Zaman:

Projenin Başlangıç Tarihi : 01.10.2018 Projenin Bitiş Tarihi           : 31.12.2019

10-İşbirliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar:

Kaymakamlık, belediye, okul aile birliği, muhtarlar, diğer resmi/özel kurum ve kuruluşlar.

11-Kaynaklar:

       Bakanlıkça sağlanan ödenekler, Okul Aile Birliği gelirleri, hayırsever katkıları.

12-Riskler:

a)      Okul yöneticilerinin değişikliği.

b)      Pansiyonların deprem performansı incelemeleri sonucunda güçlendirme ve yıkım kararı verilmesi.

c)       Geleneksel yaklaşımın terk edilememesi.

YENİLİKÇİ VE ÖZGÜN YÖNLERİ - SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

-          Bu proje; öğrenci merkezli eğitim çalışmaları içerisinde değerlendirildiğinde öğrencinin kendisini değerli hissetmesine katkı sağlayacaktır.

-          Kendisine değer verildiğini hisseden birey, bu değeri kendisine veren varlığa değer verecek ve içinde bulunduğu toplumun değerlerine sahip çıkacaktır.  "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." İlkesinden hareketle geleceğin Türkiye'sini tesis etmek gayretiyle bugünün gençlerini değerli kılmak, ülkemizin yarınlarını değerli kılmak olacaktır.

 

Hocalar Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Pansiyonu;

- 50  m2lik alan Zeka oyunları ve Kitap okuma salonu olarak ayrıldı.

- 15 Çeşit zeka oyunu takımı 

- Kitaplar 100

- Dolaplar 3

- Sehpalar 4

- Şark Köşesi 12 m

- Minderler 20

okul yönetimi ve öğretmenlerin desteğiyle kuruldu.

 

Hocalar Yatılı Bölge Ortaokulu Kız Pansiyonu;

- 30 m2lik bir oda Zeka oyunları olarak döşendi.

- 12 Çeşit Zeka oyunu takımı

- Puf Koltuklar

- Sehpalar

okul yönetimi ve öğretmenlerin desteğiyle kuruldu.

Okul Yöneticilerimize, Pansiyon Müdür Yardımcılarına, Belletici/Nöbetçilere ve Öğretmenlerime teşekkür ederim.

Ramazan KOYUNCU

İlçe Mem Müdürü

HOCALAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ FOTOLARI

29-11-201829-11-201829-11-201829-11-201829-11-201829-11-201829-11-201829-11-2018

HOCALAR YATILI BÖLGE ORTAOKULU FOTOLARI

29-11-201829-11-201829-11-201829-11-2018

 

 

Şafak Mahallesi Şehit Hasan Yalın Cad. No2/B Hocalar AFYONKARAHİSAR - Milli Eğitim Müdürü(272) 551 22 56/Şube Müdürü(272) 551 22 25/Büro(272) 551 22 55

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.